14.11.07

Liina R: Viimane happupiimane... (kirjeldus)

tere,

vabandan väga, et ei ole varem kirja pannud oma ideed....

Miks osalen näitusel? Sest mul on kõrini tühjast jutumullist.. soovin tegutseda. Teha lihtsalt tegemise pärast, ei mingi "ülla" eesmärgi nimel, maailma muuta ei soovi ( pigem ei oska), oma sisemisi probleeme avalikult lahata ka ei taha...jne.

leian et idee kunstiteose taga on oluline ja peabki olema, aga miks kuulutada oma ideed vaatajale suruda seda peale,( niigi otsustatakse meie eest paljud suured ja väiksed asjad ära, juba ühiskonnamudelis on meile dikteeritud mis on õige ja mis vale...ah tühja kah..vähem loba, rohkem tegu), lasen vaatajal endal leida oma tõe või emotsiooni....mille iganes...

maal väikesest tüdrukust, kes valab piima pakist pudelisse. tegemine lihtsalt tegemise pärast... kui küsida lapselt "miks sa seda teed?" rahuldume ju vastusega, sest ma tahan või nii on tore ( ja nii ongi, tegevus on nauditav), keegi ei nõua talt selgitust, et mis sa soovide sellega saavutada, mis on eesmärk....

ootan väga kriitikat.

PS! Liina Siibile: meil Henriga oli Salvestis väga tore ja tegus, tegime happukapsasuppi, materjali saime ka sealt korralikult... eile saime tõelise isikliku kogemuse, tööliste tööst, Liivikost... sooviksime Sinuga konsulteerida, arutada... millal sobiks Sulle?


Parimat
Liina R

1 kommentaar:

7 põhjust, miks teha näitust: ütles ...

- Liina R. maalist arvan hästi. Kuigi ta keeldub asju keeruliselt võtmast nagu teised ja seda võib võtta kergema vastupanu teed minemisena ja ma ei ole sellega päris nõus (armastan ma ju ise palju rääkida aga iseasi tõesti, kuhu sellega välja jõuan), siis kujund maalil on hea ja peaks töötama küll. Ning võimaldab ka erinevaid tõlgendusi. Aga kõige olulisem, nagu käsitöö objekti puhul ikka (maal ja graafika) sõltub peaaegu kõik sellest KUIDAS see maal tehtud on ja selle kohta ei anna ideekirjeldus erilist märki. Ja ei saagi anda, sest kuna, anna andeks, oled sa Liina veel algaja, siis sõltub palju ka sellest kuidas sul asi õnnestub, milline iganes see teostuslik plaan ka ei ole. Aga kuna tegemist on klassikalise maaliga (heas mõttes), siis soovitan kindlasti lõuendile teha. Vabandust veelkord kui midagi ilmselget le kordasin. Ja hoian pöialt.